W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia zapraszamy do organizacji:

  • Imprez rodzinnych w świątecznym klimacie
  • Spotkań opłatkowych
  • Wigilii firmowych

Proponujemy Państwu menu oparte na tradycyjnych polskich przepisach we współczesnej interpretacji Szefa Kuchni. Każdą uroczystość przygotowujemy indywidualnie a potrawy komponowane są zgodnie z preferencjami naszych Gości. 

W naszej świątecznej karcie dań znajduje się m.in.

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka z owczym serem, burakiem i soczewicą
  • Śledź z soczewicą, imbirem i marynowaną gruszką
  • Carpaccio z marynowanego łososia z sałatką z kopru włoskiego i pomarańczy z musem chrzanowym 
  • Śledź matijas z wędzonymi ziemniakami, piklowaną szalotką i burakami z miodem gryczanym
  • Carpaccio z buraka z serem korycińskim z czarnuszką, prażonymi pestkami dyni i rukolą
  • Domowy pasztet z piklami, musem z duszonych jabłek z chrzanem i śmietaną
  • Ziemniaki pieczone w miodzie ze śledziem, jabłkami i wiejską śmietaną
  • Łosoś gravlax z sosem z musztardy Dijon i miodu akacjowego z siekanym koprem
  • Barszcz czerwony z jabłkiem i majerankiem serwowany z uszkami z grzybami
  • Bulion grzybowy z łazankami i wędzoną śliwką
  • Krem z białych warzyw korzeniowych z pesto słonecznikowym i oliwą ziołową
  • Consomme grzybowe z ravioli borowikowym i palonym masłem
  • Pstrąg łososiowy na kremowej polencie serwowany z borowikiem i listkami brukselki
  • Pierogi z solonym dorszem i wędzonym twarogiem, selerowa i olejem rzepakowym.
  • Schab karkowy z rozmarynem i czosnkiem w sosie z grzybów leśnych
  • Dorsz z puree dyniowym serwowany z sałatką z warzyw korzeniowych i kruszonką z miodowego chleba i słonecznika
  • Polędwica wieprzowa z gnocchi rozmarynowymi w sosie z grzybów leśnych i chutneyem buraczkowym
  • Ravioli z kaczką w sosie szafranowo-pomarańczowym
  • Confitowane udko kacze z borowikową polentą, suską sechlońską i bakłażanem

Desery (dwa do wyboru): 

  • Tradycyjny sernik ze skórką pomarańczową
  • Miodownik z orzechami włoskimi
  • Panna cotta waniliowa z sosem jagodowym i borówkami podana na piernikowej kruszonce
  • Trufla tiramisu podana na cytrynowej bezie
  • Brownie trzy kolory serwowane na ziemi jadalnej z orzechami laskowymi i sosem malinowym

 

Rezerwacje:

Natasza Vieweger

Tel. 601 262 900

E-mail: nvieweger@zprsa.pl