Przedstawiciel legendarnego pokolenia twórców porto Mr Robert Bower, Szef Kuchni Focaccia Ristorante Michał Rajewski oraz Szef Miodowa Cafe Adam Freus zapraszają na niezwykłe menu degustacyjne z selekcją porto. Widzimy się w Focaccia Ristorante, 30 marca, o godzinie 19.00.
Menu
TAYLOR’S CHIP DRY WHITE PORT
TALEGGIO / WINOGRONO / ORZECH PEKAN / MUSZTARDOWIEC
TAYLOR’S LBV LATE BOTTLED VINTAGE 2012 - PREMIERA NA RYNKU ROCZNIKA 2012
FOIE GRAS / BRIOCHE / ŻURAWINA
TAYLOR’S VINTAGE PORT 2003
SKREI / KAPUSTA CZERWONA / KOPER WŁOSKI
Desery:
TAYLOR’S FINE WHITE PORT
MANDARYNKA/BIAŁA CZEKOLADA/OLIWA
TAYLOR’S SELECT RESERVE PORT
RABARBAR/CZARNE OLIWKI/LUKRECJA
Cena 150 zł/osoba
Podczas kolacji Mr Robert Bower przedstawi historię porto i winnicy, a Michał Rajewski i Adam Freus opowiedzą, czym inspirowali się komponując dania z alkoholami.
Focaccia Ristorante, 30 marca, godzina 19.00.
UL. SENATORSKA 13/15, WARSZAWA / STARE MIASTO
Rezerwacja stolików:
restauracja@focaccia.pl
tel.: 22 829 69 69